Odstranjevanje dlak

IPL TEHNOLOGIJA

 

ODSTRANJEVANJE DLAK Z IPL TEHNOLOGIJO

 

 Kaj je IPL sistem?

V medicinsko- estetskem centru Sky uporabljamo za odstranjevanje dlak  vrhunski aparat z IPL tehnologijo Formax, ki ima vse potrebne certifikate. Gre za sistem s tako imenovanim laserskim odstranjevanju dlak. IPL pomeni intenzivno pulzno svetlobo, le-ta se s pomočjo dovolj močnega sunka svetlobe spremeni v toploto in prodre skozi kožo, do mešička kjer dlako uniči. Bistvo sistema je torej v tem, da se uničijo mešički iz katerih dlake rastejo. Za trajno uničenje dlak je potrebna močna termalna poškodba mešička, ki prekine normalno rast dlake. Vedeti pa je potrebno, da se dlake lahko odstranijo samo v fazi rasti, saj samo v tej fazi, v lasnem mešičku nastaja melanin . Torej je melanin v dlaki tisti, ki absorbira svetlobo. Prav zaradi tega, je potrebno postopek odstranjevanja dlak večkrat in nekje v obdobju enega meseca ponovit. IPL aparat Formax uporablja pri svojem delovanju aktivno hlajenje, ki preprečuje poškodbe na koži in za kar pri opravljanju tretmaja ni potreben nanos gelov. Postopek je tako popolnoma varen in za stranko predvsem neboleč.

 

 

 

Potek samega tretmaja:

 • stranka si mora dlačice pred tretmajem pobriti, ne sme jih puliti ali barvati
 • v našem centru stranki nato najprej očistimo in posušimo obravnavani predel
 • s svinčnikom na večjih površinah zaradi natančnosti poteka in samega dela zarišemo predel, ki ga bomo tretirali
 • nadenemo si zaščitna očala
 • postopek pričnemo, tako da IPL ročko pod pravim kotom položimo na kožo ter spustimo energijo in svetlobni pulz na obravnavan predele
 • po tretmaju obravnavan predel namažemo s vlažilno kremo, ki kožo pomiri dlake je priporočljivo pustiti rasti, če le gre jih ne brijte, nikakor pa jih ne puliti

Na koliko časa in koliko krat je potrebno postopek ponoviti?

Postopek je potrebno ponavljati 1 krat mesečno, nekje 6 do 8 krat pa je potrebno priti, za vidne rezultate. Ta tehnologija se uporablja od zgodnje jeseni pa do pozne pomladi.

A se vse dlake odstranijo in kakšna je trajnost?

Postopek odstranjevanja dlačic ni 100% trajen. Govorimo med 80 do 90% redukciji dlačic, ki se lahko (po 3-5 letih) spet pojavijo. Zato priporočamo, vzdrževalne obravnave 1 do 2 krat letno, odvisno od posameznika.

Katere dlake odstranimo z IPL tehnologijo?

Odstranjujemo lahko dlačice, ki vsebujejo melanin( barvilo v dlaki). Če dlaka nima barvila je ne moremo odstraniti. Zato nastane težava pri belih, svetlih in sivih dlakah, saj se ne  dajo odstranit v takšni meri kot bi si želeli.

Kaj mora stranka upoštevati med IPL tretmaji:

 • ne sme se izpostavljati soncu in UV žarkom (naravnemu, v solariju)
 • ne sme uporabljati samoporjavitvenih izdelkov (krem ali losionov)
 • dlake lahko samo brije, ne sme dlak puliti (voski, električni epilatorji, pincete …) z puljenjem mora stranka prekiniti vsaj 2-3 tedne pred pričetkom tretmaja;
 • med tretmaji se dlake ne sme barvat ali belit;
 • če ima stranka menstruacijo, vneto kožo, rane, alergijo, preveliko rdečico, se obravnava ne more narediti
 • Zelo pomembno je, da se tretmaji opravljajo v enakih zaporedjih v obdobju 3-4 tednov, odvisno od hitrosti rasti dlake.

depilacija z voskom

nitkanje